SAHTE ŞEYH HAYDAR BAŞ’IN PROF LUĞU SAHTE OLDUĞU GİBİ, BİYOGRAFİSİNDE BALLANDIRA BALLANDIRA YAZDIRDIĞI

SAHTE ŞEYH HAYDAR BAŞ’IN PROF LUĞU SAHTE OLDUĞU GİBİ, BİYOGRAFİSİNDE BALLANDIRA BALLANDIRA YAZDIRDIĞI

AKADEMİK BAŞARILARI VE ÖDÜLLERİ DE SAHTE. İŞTE BELGESİ…
Sayın Site Yetkilileri
Ben ülkemizin saygın üniversitelerinden birinde ögretim görevlisi olarak görev yapmaktayım.
Çalışmalarınızı, farklı bir boyuta çekmek istiyorum. Bir insanın, Profosör olabilmesi, master, doktora, arkasından yardımcı doçentlik ve doçentlik gibi çeşitli aşamalardan geçmesiyle ancak mümkündür. Her bir aşamada, yapması gereken akademik çalışmalar, yurt içi ve dışı yayınlar söz konusudur.Bu aşamaları geçerken, gerektiğinde ailesinden, eşinden, çocuğundan ve hatta yaşamından fedakarlıklarda bulunması gerekir.Bunlar yapılmadan, bir insanın bir yere gelmesi, hele hele akademik unvan olarak profosörlük ünvanını alabilmesi, normal şartlarda mümkün değildir.
Haydar Başın hayat hikayesine bakıldığında karşımıza çıkan sonuç şudur:
*Hiçbir çalışma ve gayret gösterilmeden, para karşılığı yurt dışından alınan bir akademik unvan
* Büyük bir yalandan ibaret olan akademik çalışmalar ve verilen ödüller.
Haydar Başın, “görüşleri ve düşüncelerinin, dünyada ve Türkiyede çeşitli üniversitelerde lisansüstü tezlere ve akademik çalışmalara konu olduğu, araştırma ve düşünce kuruluşlarında ödüle layık görüldüğü” şeklinde verilen beyanatlar tamamen asılsızdır. Bunların yalan olduğunu, kanıtlarıyla ortaya koymak için bir araştırma yaptım. İlgili kurumlarla yaptığım yazışmalar ve bu araştırmalarımın sonucunda, verilen ödüllerin ödül olmadığı ve akademik çalışma olarak nitelendirilen çalışmalarında sadece öğrencilerin dönem ödevlerinden ibaret olabileceği, bununda doğruluğunun şüpheli olduğunu gördüm.
Haydar Baş hakkında söylenilen akademik başarıların “büyük bir yalandan ibaret olduğunu, kanıtlarıyla aşağıda bilgilerinize sunuyorum:

Akademik Çalışmalara Konu Edilmesi
1-İllinois Üniveristesi -2001-www.iei.uiuc.edu
Bu üniversite, ABD nin İllinois eyaletinde bulunmakta olup, dünyanın değişik milletlerinden gelen insanlara İngilizce öğretme amacıyla kurulmuştur. Yani açıkcası bir “İngilizce Dil Merkezi”dir. Haydar Başın tarikatından bir öğrenci, İngilizce öğrenebilmek için muhtemelen bu üniversitede 2001 yılında eğitim görmüş, öğretmenlerin verdiği “bir şahsı tanıtıcı haftalık ödev”ini yazarken Haydar Başı anlatmış, ardından bu ödev, “Haydar Baş akademik bir çalışmaya konu edildi” şeklinde gösterilmiştir.
2-Dallas Üniversitesi İşletme Fakültesi -Dallas 2002-www.udallas.edu
Bu üniversitenin arşivinde böyle bir çalışma olmayıp, yine öğrenci ödevi, akademik çalışma olarak gösterilmiştir.

3-ODTÜ-1993
Bir öğrencinin güz dönemi ödevi olup, yapılan çalışma tarikata ait İcmal adlı dergide yayınlanmış ve bu akademik araştırma olarak gösterilmiştir
4-Sakarya Üniversitesi-1999
Böyle bir çalışma, üniversitenin arşivinde bulunmayıp, muhtemelen öğrenci çalışmasıdır
5-Erciyes ve Uludağ Üniversiteleri- 1993 ve 1997
“Haydar Başın Tasavvufi Görüşleri” adlı akademik bir çalışmalar bulunmamaktadır.
Verilen Ödüller
1-Söz konusu “ödüllerin” hiçbiri ödül değildir.Bunlar “Kim Kimdir?” kitaplarında adı yayınlanma hakkından ibarettir. Uluslararası Biyografi Merkezi ve Amerikan Biyografi Enstitüsü birbirleriyle irtibatlı ve aynı mantıkla çalışan iki kurumdur. Bunlar her yıl onlarca cilt kitap basarak burada biyografik bilgiler yayınlarlar. Burada bilgisi olan kişilerde oldukça yüksek ücret ödeyerek bu kitapları satın alırlar. Söz gelimi geçen yılın Who”s Who (Kim Kimdir ?) kitapları ortalama 200 Dolara satılıyordu.Bu kitapları sadece bazı kütüphaneler ve adları burada geçen kişiler satın aldıklarından, maksimum insan hakkında bilgi girilmeye çalışılır. Bu bilgiler de bizzat şahısların kendileri veya sevenleri tarafından sağlanır.
Özetle Haydar Başa verilmiş herhangi bir ödül yoktur. Bunlar “Kim Kimdir ?” de yer alma hakkıdır. Parası olan herkes, uydurma faaliyetlerle bu kitaba girebilir.

Ödül aldığı kurumlardan birisi "American Biographical Institute"dür. Bu Şirketin wikipedia'daki ifade şu şekildedir.
http://en.wikipedia.org/wiki/American_Biographical_Institute
İngilizceniz varsa bu sayfaları mutlaka okuyunuz.
 The American Biographical Institute (ABI) is a paid-inclusion biographical reference directory publisher based in the United States"
Yani paralı katılım (paid-inclusion) ile biyografi kitapları basan bir basım şirketi. Yani parayı bastır yılın adamı olarak ödül al yada parayı bas mükemmel şahsiyet ödülü al. Parayı bastır "Dünya Barışına, İnsan Haklarına ve Ekonomiye katkılarından ötürü verilen Saygın Liderlik Ödülü" al.  Kürsüye çıkıp böğürmek dışında dünya barışına ne gibi katkısı olmuştur haydar efendinin.
Ödül alınan diğer bir kurum Uluslararası Biyografi Merkezi (International Biographical Centre)
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Biographical_Centre
Burasıda ayrıca publisher yani basımevidir. Buradan geçen ifade  "The Government of Western Australia termed its activities a scam." Avustralya devleti burasının aktivitelerini dolandırıcılık olarak nitelemiştir. İlgili sayfa için bu linki tıklayın:
http://www.commerce.wa.gov.au/ConsumerProtection/scamnet/Scams/Melrose_Press_Ltd_tr.html
Burada yazan ifade: "WA ScamNet would advise people to consider carefully how much they are willing to pay for an ego boost." Avustralya hükümeti isanlara  sadece ego tatmini için ne kadar ödeyecekleri konusunda iyi düşünmelerini tavsiye eder.
AYDIN ÖRSTAN'adlı bir bilimadamına International Biographical Centre den gelene maili ve bu bilim adamının cevabını bu linkten okuyabilirsiniz.
 
http://snailstales.blogspot.com/2005/08/open-letter-to-wise-guys-at.html
Yine aynı senaryoyla bu kurum 370 dolar öderseniz yılın uluslararası bilim adamı ödülünü vereceğiz diye teklif göndermiş. Türk bilim adamı yermi siz bana 400 dolar gönderin ben size "Most Idiotic International Scam of the Year 2005" (En aptalca uluslararası dolandırıcılık) ödülünü vereyim diye cevap yazmış :) Ayrıca bu kurumdan gelen sipariş formunuda koymuş sitesine.

2-Haydar Başın sertifikalar ve madalyaları, Uluslararası Biyografi Merkezi ve Amerikan Biyografi Enstitüsünün, kitaplarını pazarlama taktiklerinden ibarettir. Adının kitaplarda geçmesini isteyen ve kurumlarla irtibatlanan kişilere, “Tebrikler kim kimdir kitabına girmeye hak kazandınız” diye kurumlardan bir mesaj gönderilir. Bundan sonra kişi hakkındaki bilgileri yayınlanmak üzere bildirir ve adının çıkması sonrasında ilgili kitabın ilgili cildi, 1 veya daha fazla adette ücret mukabili adresine gönderilir.

3-Sadece İngilteredeki Uluslar arası Biyografi Merkezinin son 30 yıldır yayınladığı kitaplarda 1.000.000 insanın biyografisine yer verilmiştir.Söz konusu “ödül” denilen şeyler bu bir milyonda bir olmakla alakalıdır. Pazarlama taktiğini düşünürsek, şirketin kasasına bu kitaplardan dolayı en az 200 000 000 dolar para girişi söz konusudur.
4-Kitaplara girebilmek için başvurular internet üzerinden yapılabilmektedir.Çoğunlukla gerçek kişilik olduğunu ispat edebilen herkes bu listelerde yer alabilmektedir.
5-Bu kitapları artık çoğu üniversite kütüphaneleri bile almamaktadır. ”İsmim bir kitapta yer alsın” diyen ve bunu bir özentiye dönüştüren insanlar için bulunmaz bir imkandır. Bu kitaplara, artık sadece Üçüncü Dünya Ülkelerinden insanlar girmek istemektedir.
Daha detaylı bilgi almak isteyenler aşağıdaki şirket bilgilerinden yararlanabilirler:
Görüldüğü üzere, Haydar Başın ne akademik çalışmalara konu edilmiş, nede ödül verilmiştir. Bir yayın yapmanın zorluğu, hele bu yurt dışı bir yayın ise ne denli zor olduğunu her meslektaşımız bilmekte ve yaşamaktadır. Para karşılığı profosör olan, gayret göstermeden yine para karşılığı kitaplarda adını yayınlatıp “ödül” diye insanları yanıltan ve öğrencilerin ödevlerini akademik çalışma diye gösteren bir insanın derhal akademik ünvanları elinden alınmalı, öğretim elemanları camiası rahatlatılmalıdır.
Saygılarımla
Bir Öğretim Görevlisi

Haydar Baş'ın Caka sattığı Ödülleri Sahtedir. Video Açıklamasını Okuyun...

http://www.youtube.com/watch?v=acD3Bp7vlaE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder