SAHTE ŞEYH İFLAH OLMAZ BİR ÖDÜL AVCISIDIR

Haydar Baş sadece profesörlük ünvanını mı parayla aldı zannediyorsunuz. Peki yurt dışından uyduruk alınan plaketler ve ödüller? Haydar Baş işine gelince herkesi misyoner ilan ederken unvan sözkonusu olunca parayı basıp nasıl yurt dışından ödülleri alıyor? (HASAN SONGÜR - ALLAH RIZASI AŞ kitabından / Çıra Yayıncılık-2000)

(HASAN SONGÜR - ALLAH RIZASI AŞ kitabından / Çıra Yayıncılık-2000)

Müritleri dışında pek fazla kişi bilmez ama o, güya ilmi ve akademik çalışmalarıyla dünyaca meşhurdur. Saygın çalışmalarından dolayı kendine dünyaca saygın kurumlar tarafından saygın ödüller verilmiştir.

Mesela şeyh efendi, İngiltere'de önemli bir topluluğun temel üyelerinden biridir. Aynı ülkedeki başka bir topluluk onu şeref üyesi seçmiştir. Bununla da kalmamış şeyh efendiye İslami ilimlere, insan haklarına ve ekonomiye eşsiz hizmetlerinden dolayı şeref sertifikası vermiştir.
Amerika'daki saygın kurumlar, ingiltere'dekilerden geri kalır mı? Orada ki kurumlardan biri de şeyhi insanlığa katkılarından dolayı yılın adamı seçer.
Bununla da yetinmez, bir de dünya basınına, insan haklarına, ekonomiye hizmetlerinden ötürü liderlik ödülü verirler.
İletişim endüstrisine katkılarından dolayı saygın liderlik ödülünü mü esirgeyecekler? Onu da verirler.
Bu ödüllerin listesi uzar.
Meraklıları şeyhin kitaplarında tam listesini bulabilirler. Sözde şeyhin kitaplarının ilk elli sayfası bu kurumlardan aldığı plaketlerin fotoğrafları ve ödüllerin içeriğiyle ilgili açıklamalarla doludur.
Allah aşkına Haydar Baş, bu ülkede insan haklarına hangi katkıyı yapmıştır?
Yüzlerce insanın emeğini sömürürken ekonomiye nasıl bir katkısı olmuştur?
Bırakın Türkçe'yi doğru dürüst telaffuzları olmayan müritleri, televizyonunda arzı endam ederken hangi iletişim endüstrisine... ilim öğrenmeye çalışan müritlerini kapı dışarı ederken hangi ilme... Eşsiz hizmetlerinden dolayı imiş... Hadi canım sende.
Bu zırvalara ancak çömezler inanır, "Şeyhimizin değerini, Türkiye bilmiyor ama gavurlar bile anladı" der, sevinirler.
Bilmezler ki kendileri de kolaylıkla bu türden ödüller alabilirler.
Bilmezler ki, birkaç yabancı dil bilir bir mürit, yurttaşına gidip, üçüncü dünya ülkelerindeki bir hiç olup da üstünlük duygularını tatmin etmek isteyen zavallılara para karşılığı statü sağlayan kurum ve topluluklardan üç beş yüz dolara bu teneke parçası plaketlere satın alıp şeyhlerine teslim etmektedir. Bilmezler ki...
Daha önce bir akademsyenin bu konu yaptığı açıklama şu şekildeydi:
Söz konusu “ödüllerin” hiçbiri ödül değildir. Bunlar “Kim Kimdir?” kitaplarında adı yayınlanma hakkından ibarettir. Uluslararası Biyografi Merkezi ve Amerikan Biyografi Enstitüsü birbirleriyle irtibatlı ve aynı mantıkla çalışan iki kurumdur. Bunlar her yıl onlarca cilt kitap basarak burada biyografik bilgiler yayınlarlar. Burada bilgisi olan kişilerde oldukça yüksek ücret ödeyerek bu kitapları satın alırlar. Söz gelimi geçen yılın Who”s Who (Kim Kimdir ?) kitapları ortalama 200 Dolara satılıyordu. Bu kitapları sadece bazı kütüphaneler ve adları burada geçen kişiler satın aldıklarından, maksimum insan hakkında bilgi girilmeye çalışılır. Bu bilgiler de bizzat şahısların kendileri veya sevenleri tarafından sağlanır. Özetle Haydar Başa verilmiş herhangi bir ödül yoktur. Bunlar “Kim Kimdir ?” de yer alma hakkıdır. Parası olan herkes, uydurma faaliyetlerle bu kitaba girebilir. Devamını oku
 

İnternational Biographical Centre
Melrose Pres Ltd www.internationalbiographicalcentre.com
www.melrosepress.co.uk
American Biographical İnstitute
http://www.abiworldwide.com
İşte Ödüllerden bazıları:
Kaynak: http://prof.dr.haydarbas.com/odulleri.html

İSLAMİ İLİMLERE VE İNSAN HAKLARINA YAPMIŞ OLDUĞU EŞSİZ HİZMETLERİNDEN DOLAYI VERİLEN ŞEREF SERTEFİKASI
(INTERNATIONAL BIOGRAPHICAL CENTRE
Cambridge, ENGLAND)

Yabancı bir ülkede belkide bir tane müslüman çalışanın olmadığı, islamı bilen kimsenin olmadığı, bir matbaa sayın şeyhimize islami ilimlere yapmış olduğu eşsiz hizmetlerden dolayı ödül vermiş çok mu?
Hasan Songür'ün dediği gibi "Bu zırvalara ancak çömezler inanır, "Şeyhimizin değerini, Türkiye bilmiyor ama gavurlar bile anladı" der, sevinirler.
 


1994 “ZİRVEDE KİM KİMDİR” ÖDÜLÜ
(AMERICAN BIOGRAPHICAL INSTITUE, Norh Carolina, USA)

Ödülün açıklama kısmında aynen şunlar yazılıdır: Prof. Dr. Haydar Baş'ın zirve şahsiyetinin bir ifadesi olan altın ve kristal karışımı bu ödül kendisine, insanlığa ve bilime yapmış olduğu eşsiz katkılarından dolayı “İlme ve Topluma Yapmış Olduğu Eşsiz Katkılarının Uluslararası Kabulü”takdirnamesi adı altında verlmiştir.
Kendini büyük bir adammış gibi gösterme meraklısı, narsist Sahte şeyhimizin zirve şahsiyetinin bir ifadesi olan altın ve kristal karışımı bir ödül :)
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder